A felhasználó élmény javítása érdekében, oldalunkon ”Sütiket” helyeztünk el. Az oldal használatával ezek automatikusan elfogadásra kerülnek. Kattints az OK-ra a sáv bezárásához.

Háromnapos sajtkészítő tanfolyam

Írta Sajt Tanfolyam 2017-11-29 0 Hozzászólás Tanfolyamaink, Újdonságok,

Háromnapos  mindent a sajtokról tanfolyam!

Szereted a sajtokat és magad szeretnéd elkészíteni az egészséges finomságokat, tejtermékeket a szeretteidnek?

Esetleg állattartó gazda vagy és nem tudod a lépcsőfokokat hogyan juthatsz el a kézműves sajtkészítés világába?
Ezt a tanfolyamot akkor neked találták ki!

3 nap alatt megtanítjuk, hogy egy egyszerű konyhában, hogyan tudsz parenyica sajtot vagy akár trappistát készíteni.

 

A tanfolyam részvevői megtanulhatják a gyakorlatban:

 házi joghurt

 fűszeres sajt

 krémsajt

 orda, orda sajt, rikotta, rikotta sajt

 gyúrt sajtok: parenyica, mozarella

 tejföl, tejszín, író

 trappista sajt

 túró (lemezes vegyes alvasztású és rögös túró)  elkészítését valamint

 a sajt füstöléseket és egyéb sajtkészítő turpisságokat.

 

Elméleti tananyag:

- A tej általános tulajdonságai

- Tej összetétele sajtkészítés és élettani szerepe szerint

- Nyers tej kezelése, hőkezelése és tárolása

- Sajt fajták csoportosítása

- Sajtkészítés ABC-je, sajtok készítésének folyamata, sajtok sózása, érlelése

 

Természetesen, amit nálunk elkészítesz haza is viheted.

Három napos tanfolyamunk alatt teát, kávét, ásványvizet, szörpöt, ebédet és nassolni valókat biztosítunk.

A sajtműhelyünkbe maximum 10 embert tudunk fogadni a sajtkészítés fortélyainak alapos elsajátítása érdekében ezért a csoportok limitált létszámúak.

Tanfolyamok helyszíne: Budapesten 16. kerületben

Leendő sajtkészítőinknek kóstolóval is kedveskedünk. :)

A tanfolyamonvaló részvétel lehetőségét webáruházunkban megvásárolhatod.

http://sajttanfolyam.hu/telekamra-webaruhaz/sajtkeszito-tanfolyamok/3-napos-tanfolyam

 

2 napos hétvégi sajtkészítő tanfolyam :

http://sajttanfolyam.hu/telekamra-webaruhaz/sajtkeszito-tanfolyamok?product_id=337

 

 

Szeretettel várunk!

Adrienn és Gábor