szabadság próba
A felhasználó élmény javítása érdekében, oldalunkon ”Sütiket” helyeztünk el. Az oldal használatával ezek automatikusan elfogadásra kerülnek. Kattints az OK-ra a sáv bezárásához.

Hansen DCC 260 (gouda, edami)

Új! Hansen DCC 260 (gouda, edami)

Ask Question


Hansen DCC 260

intenzíven savanyító, sok gázt és aromát termelő, érlelő komponenseket is tartalmazó kultúra. Esősorban a holland kontinentális sajtok (pl. gouda, edami) gyártásához fejlesztették ki


10l tejhez: 0,2g szükséges
Baktérium kultúrák tárolása


Kultúrákat fagyasztóban tároljuk, csomagolásukon mindig szerepel egy lejárati idő, ami általában egy-két év szokott lenni.


Tehát ha nagyon sok liter tejhez ajánlják nem kell megijedni mert lehetséges hogy egy év alatt bőven elhasználjuk.

Ha kinyitunk egy baktérium kultúrát ( tiszta esetleg alkohollal fertőtlenített ollóval és tiszta eszközökkel érinkezhet csak a kultúra) akkor tudnunk kell hozzávetőlegesen mennyi idő alatt használjuk fel.

Ha tudjuk, hogy több hónap alatt fog elfogyni, akkor a legjobbat akkor tesszük ha egy tasaknyit 2-3 zárható üvegcsébe vagy gyógyszertári tégelybe mérjük szét. Fontos hogy fertőtlenítettek legyenek vagy hővel vagy alkohollal (valamint vegyszer maradványt ne tartalmazzanak).

Mikor kivesszük a fagyasztóból az egyik tégelyt és kimérünk egy adagot nem az egész készletünket tesszük ki a hőmérsékleti sokknak.


Ajánlott adagolásuk a receptjeimnél pontosan fel vannak tüntetve.

 


  • Cikkszám: bakt1
  • Hűségpont: 1
  • Készlet információ: Készleten
  • 1 800Ft
  • Nettó: 1 800Ft
  • Hűségpontok: 20

Válaszd ki a számodra megfelelőt.