Flora Danica baktérium kis adag

Flora Danica baktérium kis adag

Ask Question

Hansen Flora Danica

Gomolya, Trapista vagy  kontinentális sajtok készítésére illetve alkalmas még Camembert és kék sajt gyártására.

10l tejhez: 0,3g szükséges


Sajt készítéskor grammban mérjük ki a szükséges mennyiséget.


A tasakon vagy rajta van vagy meg kell mérni hány gramm kultúra van a zacskóban egy grammos, ékszer mérleggel. A zacskóban szereplő grammot elosztjuk az ajánlott tej mennyiséggel ekkor megkapjuk, hogy 1l tejhez mennyi kultúra szükséges.


Ha a kultúra 50U-s és a tasakban mért mennyiség 15g.

50U=500l tejhez elegendő.

15g /500l= 0,03g szükséges 1l tejhez


Tehát ezután nincs más dolgunk mint a feldolgozandó tejünk mennyiségével megszorozzuk.


Ha 10l tejünk van akkor 0,3g-ot kell felhasználnunk


Mikor elővesszük a kultúráinkat a fagyasztóból és frissen annyit tudunk kimérni amennyi szükséges.



Baktérium kultúrák tárolása


Kultúrákat fagyasztóban tároljuk, csomagolásukon mindig szerepel egy lejárati idő, ami általában egy-két év szokott lenni.


Tehát ha nagyon sok liter tejhez ajánlják nem kell megijedni mert lehetséges hogy egy év alatt bőven elhasználjuk.

Ha kinyitunk egy baktérium kultúrát ( tiszta esetleg alkohollal fertőtlenített ollóval és tiszta eszközökkel érinkezhet csak a kultúra) akkor tudnunk kell hozzávetőlegesen mennyi idő alatt használjuk fel.

Ha tudjuk, hogy több hónap alatt fog elfogyni, akkor a legjobbat akkor tesszük ha egy tasaknyit 2-3 zárható üvegcsébe vagy gyógyszertári tégelybe mérjük szét. Fontos hogy fertőtlenítettek legyenek vagy hővel vagy alkohollal (valamint vegyszer maradványt ne tartalmazzanak).

Mikor kivesszük a fagyasztóból az egyik tégelyt és kimérünk egy adagot nem az egész készletünket tesszük ki a hőmérsékleti sokknak.


Ajánlott adagolásuk a receptjeimnél pontosan fel vannak tüntetve.

 



  • Cikkszám: bakt4
  • Hűségpont: 1
  • Készlet információ: Készleten
  • 1 778Ft
  • Nettó: 1 400Ft
  • Hűségpontok: 20

Válaszd ki a számodra megfelelőt.