Hansen DCC 260 (gouda, edami)

Új! Hansen DCC 260 (gouda, edami)

Ask Question


Hansen DCC 260

intenzíven savanyító, sok gázt és aromát termelő, érlelő komponenseket is tartalmazó kultúra. Esősorban a holland kontinentális sajtok (pl. gouda, edami) gyártásához fejlesztették ki


10l tejhez: 0,2g szükséges




Baktérium kultúrák tárolása


Kultúrákat fagyasztóban tároljuk, csomagolásukon mindig szerepel egy lejárati idő, ami általában egy-két év szokott lenni.


Tehát ha nagyon sok liter tejhez ajánlják nem kell megijedni mert lehetséges hogy egy év alatt bőven elhasználjuk.

Ha kinyitunk egy baktérium kultúrát ( tiszta esetleg alkohollal fertőtlenített ollóval és tiszta eszközökkel érinkezhet csak a kultúra) akkor tudnunk kell hozzávetőlegesen mennyi idő alatt használjuk fel.

Ha tudjuk, hogy több hónap alatt fog elfogyni, akkor a legjobbat akkor tesszük ha egy tasaknyit 2-3 zárható üvegcsébe vagy gyógyszertári tégelybe mérjük szét. Fontos hogy fertőtlenítettek legyenek vagy hővel vagy alkohollal (valamint vegyszer maradványt ne tartalmazzanak).

Mikor kivesszük a fagyasztóból az egyik tégelyt és kimérünk egy adagot nem az egész készletünket tesszük ki a hőmérsékleti sokknak.


Ajánlott adagolásuk a receptjeimnél pontosan fel vannak tüntetve.

 


  • Cikkszám: bakt1
  • Hűségpont: 1
  • Készlet információ: Készleten
  • 1 800Ft
  • Nettó: 1 800Ft
  • Hűségpontok: 20

Válaszd ki a számodra megfelelőt.