-
Az Ön kosara üres!
Szeretnénk betekintést nyújtani nektek a sajtkészítés világába, bebizonyítva, hogy a sajtkészítés nem is olyan nagy ördöngősség.
Egyszerű technikákkal készítjük a sajtokat úgy ahogy még a nagymamáink készítétték.
Célunk, hogy a sajtkészítés ne vesszen el mint sok minden más hagyományos és kézműves tevékenység.
Sajtot nem csak üzemekben -ahol naponta több ezer liter tejjel dolgoznak- vagy kistermelői helyiségekben, sajtkádakban lehet előállítani hanem kis mennyiségben is az otthonodban is, amikez nem kell sokal több mint egy nagyobb edény és egy fakanál.
Egy házi sajt azért lesz sokkal ízesebb mert kevesebb technológiai behatás éri, nem gépek készítik (sajtkád és a benne található sajthárfa) hanem maga az ember a saját két kezével, amely sokkal finomabban érzékenyebben tud bánni ezzel az élő anyaggal, ezáltal beleviszi a sajtkészítő az energiáját is a sajtba.