szabadság próba
A felhasználó élmény javítása érdekében, oldalunkon ”Sütiket” helyeztünk el. Az oldal használatával ezek automatikusan elfogadásra kerülnek. Kattints az OK-ra a sáv bezárásához.

Házi sajtkészítés

Telekamra Sajtműhely

Telekamra Sajtműhely

Telekamra Sajtműhely Szeretnénk betekintést nyújtani nektek a sajtkészítés világába, bebizonyítva, hogy a sajtkészítés nem is olyan nagy ördöngősség. ...
Tovább..
Sajtkészítő Tanfolyamok

Sajtkészítő Tanfolyamok

Sajtkészítő tanfolyamok egész évben Tanfolyamjaink célja Szeretnénk betekintést mutatni nektek a sajt készítés világába, bebizonyítva, hogy a sajtkés...
Tovább..
Tejből Sajt

Tejből Sajt

Hogyan lesz a tejből sajt? A folyékony tejnek át kell alakulnia egy szilárdabb halmazállapotú anyaggá, (géllé) sajttá. Mikor sajtot készítünk az a cél...
Tovább..
Baktérium kultúrák, színtenyészetek, mért szükségesek a sajt készítéshez?

Baktérium kultúrák, színtenyészetek, mért szükségesek a sajt készítéshez?

Baktérium kultúrák, színtenyészetek, mért szükségesek a sajt készítéshez? Sajtkészítéskor nem csak az a cél ,hogy a tejből egy sajt alakot hozzunk lét...
Tovább..
Sajtkészítés részletesen

Sajtkészítés részletesen

Sajtkészítés részletesen Sajtkészítéshez akkora űtartalmú edényt használjunk ahány liter tejet fel szeretnénk dolgozni, mert így jobban fogja tartani ...
Tovább..
Kultúrák kiszámítása, tárolása

Kultúrák kiszámítása, tárolása

Baktérium kultúrák használata és mennyiségük kiszámítása Baktérium kultúra segítségével nagy biztonsággal, mi irányítjuk a folyamatokat, így pontosan ...
Tovább..
Gomolya sajt készítése

Gomolya sajt készítése

 Gomolya sajt, oltós alvasztású fűszeres vagy natúr félkemény sajt Hőkezelt tejnél sajttej hűtése vagy nyerstejnél hevítése beoltási hőmérsékletre 37 ...
Tovább..
Orda készítése

Orda készítése

Orda készítése Az ordát nevezhetjük még zsendlicének vagy ricottának is. Az orda nem más mint a savóban úszó savó fehérje. Magas hőfokon savas kicsapa...
Tovább..
Joghurt készítése

Joghurt készítése

JoghurtA joghurtnak szánt tejet ajánlott hőkezelni egyrészt azért hogy idegen baktérumok ne okozzanak ízhibát, másrészt hőkezelt tejből jobb baktérium...
Tovább..
Aludttej és túró készítése

Aludttej és túró készítése

Aludttej és túró készítéseAludttej készítése, mint a neve is céloz rá nincs más dolgunk mint a szobában meleg helyen, fűtőtest közelében hagyjuk egy k...
Tovább..