-
Az Ön kosara üres!
Joghurt
A joghurtnak szánt tejet ajánlott hőkezelni egyrészt azért hogy idegen baktérumok ne okozzanak ízhibát, másrészt hőkezelt tejből jobb baktériumos alvasztást, savanyítást végezni mert keményebb sűrűbb alvadékot kapunk jelen esetben joghurtot.
Készítéskor 85-90 C° fokra hevítjük a tejet, majd lehűtjük vízfürdőben. Mikor elérte a 40-42 C° - ot nem hűtjük tovább. Hozzá adjuk a szükséges joghurt kultúrát. 8 órán át aludni hagyjuk bedunsztolva vagy hőszigetelt dobozva téve, meleg helyen, hogy tartani tudja ezt a 42C° hőmérsékletet .
Akkor lesz igazán ízes ha utána szoba hőmérsékleten hagyjuk 12 órát aztán hűtőszekrénybe helyezzük még fél napra.
Az elkészült joghurtunkat így is (májasan) fogyaszthatjuk, vagy krémesíthetjük ha egy kis kézzi habverővel jól össze is keverhetjük
Ízesíthetjük lekvárral vagy friss gyümölcsel. Az elkészült joghurtot hűtőszekrényben tároljuk.