Három napos mindent a sajtokról tanfolyam!
Ask Question
Háromnapos mindent a sajtokról tanfolyam!
Szereted a sajtokat és magad szeretnéd elkészíteni az egészséges finomságokat, tejtermékeket szeretnél készíteni a szeretteidnek?
Vagy állattartó gazda vagy és nem tudod a lépcső fokokat hogyan juthatsz el a kézműves sajt készítés világába?
Ezt a tanfolyamot akkor neked találták ki!
3 nap alatt megtanítjuk, hogy egy egyszerű konyhában, hogyan tudsz parenyica sajtot vagy akár trappista sajtot készíteni..
A tanfolyam részvevői megtanulhatják gyakorlatban:
házi joghurt,
fűszeres sajt
krémsajt
orda, orda sajt, rikotta, rikotta sajt
gyúrt sajtok: parenyica, mozarella
tejföl, tejszín, író
trappista sajt
túró (lemezes vegyes alvasztású és rögös túró) elkészítését
a sajt füstölést és parenyica sajtjaidat már füstölve viheted haza :)
valamint egyéb sajtkészítő turpisságokat.
Elméleti tananyag:
- A tej általános tulajdonságai
- Tej összetétele sajt készítés és élettani szerepe szerint
- Nyers tej kezelése, hőkezelése és tárolása
- Sajt fajták csoportosítása
- Sajt készítés ABC-je, sajtok készítésének folyamata, sajtok sózása, érlelése
Természetesen, amit nálunk elkészítesz haza is viheted.
Három napos tanfolyamunk alatt teát, kávét, ásványvizet, szörpöt, ebédet és nassolni valókat biztosítunk.
Sajt
műhelyünkbe maximum 10 embert tudunk fogadni a sajtkészítés
fortélyainak alapos elsajátítása érdekében ezért a csoportok limitált
létszámúak.
Tanfolyamok helyszíne: Budapesten 16. kerületben
Leendő sajt készítőinknek sajt kóstolóval is kedveskedünk. :)
Szeretettel várunk!
Adrienn és Gábor
Tanfolyam információk | |
Kezdés időpontja | Péntek: 10:00 / Szombat: 10:00 / Vasárnap: 9:00 / |